luni, 27 iunie 2011

Afaceri pornite in familie si dezvoltate din generatie in generatie. Top 10 businessuri colosale

Poti sa-ti imaginezi un business care va revolutiona piata timp de 100 de ani de acum incolo? Cele mai cunoscute companii din lume au inceput precum afaceri de familie, dar impactul si inovatia pe care le-au avut in lume le-au transformat in adevarate corporatii. Succesul de care s-au bucurat pe plan mondial le-a adus decenii, chiar secole de notorietate si branding. Iata care sunt cele mai mari, cunoscute si rezistente business-uri private, mostenite si conduse de membrii familiilor fondatoare.

  Afaceri pornite in familie si dezvoltate din generatie in generatie. Top 10 businessuri colosale
Poate ca pare greu de crezut in era antreprenoriatului si a vanzarilor online, a companiilor de IT ce se nasc peste noapte si devin retete de miliarde de dolari, sa construiesti si sa vinzi mai apoi catre marii investitori o afacere mica, inceputa in familie.
Revista americana Forbes a realizat topul celor mai mari companii private din Statele Unite, businessuri incepute in familie, care au rezistat si s-au dezvoltat de-a lungul timpului, devenind astazi nume importante in diverse industrii. Cea mai tanara dintre aceste organizatii are 77 de ani de istorie, iar cele mai sonore au peste 100 de ani de traditie si credibilitate in ochii consumatorilor de pretutindeni.
Cele 10 intreprinderi incluse in lista au fost fondate de oameni fara prea multa experienta in domeniu, dezvoltate si vandute mai apoi catre antreprenori, iar astazi, rudele fondatorilor detin 168 de miliarde de dolari din veniturile anuale, adica putin mai mult decat Produsul Intern Brut al Romaniei.
1.  Mars
Fondata in 1911 de Frank C. Mars
Venituri anuale: 28 miliarde de dolari
citeste articol: http://www.moretto.ro/afaceri-pornite-in-familie-si-dezvoltate-din-generatie-in-generatie-top-10-businessuri-colosale/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu