luni, 27 iunie 2011

De unde provin si ce inseamna numele brandurilor. Top 9 companii care au facut istorie

Sunt companii care au ajuns cunoscute pretutindeni in lume. Sunt branduri de referinta. Sunt nume care au ajuns sa se identifice cu domenii precum electronice, fotografie, IT sau vestimentatie. Sunt corporatii pe care orice manager de succes si-ar dori sa le conduca. Vorbim despre noua organizatii care au revolutionat lumea cu produsele, serviciile si marketingul lor.

  De unde provin si ce inseamna numele brandurilor. Top 9 companii care au facut istorie
Apple: Perceptii inovatoare
In 1970, cand Steve Jobs a vrut sa creeze o linie de PC-uri, computerele erau considerate instrumente ciudate si inaccesibile majoritatii oamenilor. Asa ca, atunci cand a venit vorba despre alegerea numelui companiei, Jobs a apelat la unul din prietenii sai, pe care l-a rugat sa se gandeasca ce nume ar atrage atentia si curiozitatea totodata a potentialilor clienti. Co-fondatorul Steve Wozniak s-a inspirat din comuna din Oregon, in care locuia Jobs, ce purta denumirea de Apple, datorita imprejurimilor pline cu livezi de mere. Astfel a ajuns Steve sa transforme Apple in liderul electronicelor inovatoare, odata cu lansarea iPod-ului, iPhone-ului si tabletelor iPad, produse care au atras atentia atat pasionatilor de tehnologie si calculatoare, cat si a celor nepasionati, starnindu-le acestora din urma interesul.
3M: Scurt, dar dulce

Cand s-a pus problema sa gaseasca un nume pentru compania lor, the Minnesota Mining si Manufacturing Company parea solutia ideala. Fondata in 1902 de cinci antreprenori din Two Harbors, din Minnesota (SUA), organizatia avea sa devina inovatoare. Insa numele lung suna mai degraba robotizat si plicticos. Atunci asociatii s-au gandit la un nume scurt, pe care consumatorii sa-l retina usor. Asa s-a nascut 3M – numele care astazi este asociat cu usurinta cu faimoasele post-it-uri. Abrevierile si acronimele reprezinta solutia perfecta pentru numele lungi si provocatoare, sustin astazi oamenii de afaceri.
BAPE: Conteaza modul in care gandesti
citeste restul articolului: http://www.moretto.ro/de-unde-provin-si-ce-inseamna-numele-brandurilor-top-9-companii-care-au-facut-istorie/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu